Logowanie - Rejestracja
Przechowalnia: 0 produktów Twój koszyk: 0 produktów do kasy
Jesteś tutaj:

Flexadin Advanced na chrząstkę stawową

Flexadin Advanced na chrząstkę stawową
Wariant produktu:
Ilość Nazwa Cena
60 sztuk Kod produktu: KME-6036
Produkt niedostępny
Powiadom
238.31
InPost Paczkomaty 24/7: 15.99 zł
Kurier GLS: 20 zł
ORLEN Paczka: 13 zł
Odbiór osobisty Herbsta 1: 0 zł
Zapytaj o produkt

żelki dla psa zawierające niezdenaturowany kolagen typu II – UC-II, który jest niezbędnym składnikiem prawidłowo funkcjonującej chrząstki stawowej. Flexadin Advanced zawiera ekstrakt z Boswellia serrata – naturalnego pochodzenia substancję, wspomagającą procesy naprawcze organizmu. Zawiera dodatkowo kwasy omega-3 dla wsparcia zdrowia stawów i witaminę E znaną z właściwości przeciwutleniających.

Preparat wspomaga metabolizm chrząstki stawowej w przypadku choroby zwyrodnieniowej stawów. Opatentowana technologia uzyskiwania kolagenu w niskiej temperaturze zapewnia jego bioaktywną postać, odporność na trawienie w żołądku. Z tego powodu UC-II nie można porównywać z zwykłymi kolagenami.

Dawkowanie:

1 kąsek dziennie niezależnie do wagi.

Opakowania:
saszetka 30 lub  60 żelków

  • Mąka owsiana
  • mąka z żyta
  • drożdże piwne
  • gliceryna
  • sproszkowana wątroba z kurczaka
  • olej lniany (źródło Omega 3)
  • sproszkowane chrząstki z kurczaka (zawierający chlorek potasu: 0,44%, całkowity kolagen w proszku: 0,37% (z niezdenaturowanym kolagenem typu II: 0,045%)) 1,49%
  • olej z ryb (źródłoEPA),
  • pektyna
  • sacharoza
  • maltodekstryna
  • siarczan wapnia dwuwodny
  • glikolpolietylenowy

 

 

 

 

wilgotność20%, białko surowe 14%, tłuszcz surowy 14%, popiół surowy 3%, włókno surowe 1,5%. W kąsku: kwasy tłuszczowe omega-3 ogółem 84 mg, kwas eikozapentaenowy (EPA) ogółem 9,3 mg,witamina E ogółem 22,5 j.m.
Dodatki/1 kg: Emulgatory i stabilizatory, zagęszczaczei substancje żelujące: akacja (guma arabska) E414 50000mg, alginiansodu (1d401) 250mg.
Substancje aromatyzujące: wyciąg z kadzidłowca (Boswellia serrata) 63 000mg. witaminy, pro-witaminy i chemicznie dobrze zdefiniowane substancje o podobnym działaniu: witamina E/Octan all-rac-alfa-tokoferylu (3a700) 7000 j.m. Konserwanty;przeciwutleniacze; substancje aromatyzujące.

  • wilgotność  20%
  • białko surowe 14%
  • tłuszcz surowy 14%
  • popiół surowy 3%
  • włókno surowe 1,5%

W kąsku: kwasy

  • tłuszczowe omega-3 ogółem 84 mg
  • kwas eikozapentaenowy (EPA) ogółem 9,3 mg
  • witamina E ogółem 22,5 j.m