ICEPAW Krill-kauknochen gryzak ze skóry dorsza ze spiruliną, krylem i omułkiem zielonowargowym
Producent:
ICEPAW
Zapytaj o produkt
Icepaw Krill- kauknochen to wyjątkowo smaczny, aromatyczny naturalny gryzak dla psa z delikatnie suszonej, niskotłuszczowej skóry dorsza.
Polecany dla psów w każdym wieku i każdej wielkości, także jako gryzak dla szczeniaka
Dodatek naturalnych składników przyczynia się do dobrego samopoczucia fizycznego Twojego psa:
- Spirulina, której gryzak zawdzięcza zielony kolor, wzmacnia układ odpornościowy psa.
- Kryl arktyczny dzięki wysokiej zawartości astaksantyny zwiększa wytrzymałość i wydajność mięśni oraz wzmacnia układ odpornościowy psa.
- Omułek zielonowargowy zawiera glikozaminy zapewniające sprawność stawów psa.
Jak działają te cenne składniki?
Spirulina
- jest niezwykle lekkostrawna i stymuluje produkcję komórek. Poprzez tworzenie nowych przeciwciał spirulina wzmacnia układ odpornościowy psa. Jednocześnie spirulina jest ważnym dostawcą energii i stymuluje liczne procesy metaboliczne w organizmie.
Kryl arktyczny
- zawiera bardzo wysokie stężenie przeciwutleniacza astaksantyny. Ten szczególnie skuteczny i silny przeciwutleniacz dezaktywuje wolne rodniki w organizmie. Wolne rodniki spowodowałyby w przeciwnym razie znaczne, długotrwałe szkody zdrowotne i przyspieszyłyby proces starzenia. Badania wykazały, że astaksantyna jest 500 razy wydajniejsza niż witamina E i 6000 razy silniejsza niż witamina C i pomaga wzmocnić układ odpornościowy, zwiększyć wytrzymałość i wydajność mięśni, zmniejszyć stany zapalne i poprawić krążenie krwi.
Omułek zielonowargowy dla psa (Perna Canaliculus)
- w postaci ekstraktu zawiera wiele cennych składników, w tym glikozaminoglikany, które wspierają mocne kości i sprawne funkcjonowanie stawów. Glikozaminoglikany są naturalnymi składnikami chrząstki i tkanki łącznej psa i są szczególnie ważne dla konsystencji mazi stawowej, która zapewnia jędrność i sprawność stawów psa.
Składniki:
95,5% skóry dorsza, 3% spirulina, 1% mączka z kryla, 0,5% ekstrakt z omułka zielonowargowego (z Nowej Zelandii)
Analiza składu:
- Białko surowe 77,3%%
- oleje i tłuszcze surowe 2,8%
- włókno surowe 1,6%
- popiół surowy 12,3%