ZUPA MARCHEWKOWA PROFESORA MORO wywodzi się od profesora Ernsta Moro, który na początku XX wieku był starszym lekarzem na Ludwigs-Maximilians-Universität w Monachium. Zupa składa się z zaledwie kilku składników – marchewki, wody i odrobiny soli. Marchewki gotuje się w wodzie w stosunku 1:2 przez co najmniej 90 minut w temperaturze 100°C. Sekretem tej zupy są kwasy oligogalakturonowe, które powstają podczas gotowania. Są podobne do receptorów na powierzchni ściany jelita i mogą mieć pozytywny wpływ na zdrowie jelit. Oprócz kwasów oligogalakturonowych marchewka dostarcza wielu ważnych witamin i minerałów. Na przykład witamina A, która wspiera równowagę bariery jelitowej oraz tolerancję immunologiczną jamy ustnej. W przypadku ostrej biegunki, psu należy podawać kilka razy dziennie zupę profesora Moro zamiast zwykłego jedzenia przez 1-2 dni. Drugiego lub trzeciego dnia zupę można zmieniać lub mieszać ze zwykłym pokarmem psa, aż jego stolec będzie ponownie stabilny.
- 100% Human grade
- Wykonane z wielką miłością i troską
- Lekka dieta niskotłuszczowa na tymczasowe podrażnienia
- Kojący wpływ na układ pokarmowy
Marchewka (50%), woda, sól andyjska
- Białko: 0,5%
- Zawartość tłuszczu: 0,1%
- Włókno surowe: 0,1%
- Popiół surowy: 1,4%
- Wilgotność: 93,5%